Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Η σκιαγράφηση των τεσσάρων διεκδικητών του Δήμου Αλεξάνδρειας….


Είτε μας αρέσει, είτε όχι, εδώ και αρκετό καιρό έχουμε μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν δεν γίνεται η κεντρική ατζέντα όλων των ΜΜΕ να μην είναι γύρω από τα πολιτικά δρώμενα.
Για να το πάμε τώρα λίγο πιο εξειδικευμένα, στα του Δήμου Αλεξάνδρειας, που είναι και ο τόπος που ζούμε και μας «καίει» λίγο παραπάνω, θα λέγαμε ότι, για πρώτη φορά ίσως, τα πράγματα είναι τόσο μπερδεμένα, αφού ήδη μέχρι στιγμής 4 είτε επίσημα είτε ανεπίσημα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι. Ας δούμε όμως ξεχωριστά την κάθε υποψηφιότητα.

Πρώτη υποψηφιότητα, την οποία άλλωστε τη θεωρούσαμε λίγο πολύ δεδομένη, είναι αυτή του νυν Δημάρχου κ. Π. Γκυρίνη. Ο Δήμαρχος κ. Γκυρίνης σε μια από τις χειρότερες περιόδους της χώρας μας μετά την μεταπολίτευση, θήτευσε σίγουρα μια δύσκολη 5ετία, αφού τα προβλήματα της χώρας, εκ των πραγμάτων είχαν αντίκτυπο και σε τοπικό επίπεδο. Το γεγονός αυτό από μόνο του, δίνει πολλά ελαφρυντικά σ’ όποια λάθη έκανε η διοίκηση Γκυρίνη, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι έχει άφεση αμαρτιών. Ο  κ. Γκυρίνης λοιπόν σίγουρα λάθη, αλλά ουδείς μπορεί να παραβλέψει το γεγονός του ότι κατάφερε να σταθεί όρθιος και αν μη τι άλλο να προσφέρει μέτρο των δυνατοτήτων που είχε, στο Δήμο μας. Σήμερα έχοντας μεταβεί πλέον σε μια καλύτερη, θεωρητικά πάντα, περίοδο για τη χώρα, ο κ. Γκυρίνης διεκδικεί την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών, θεωρώντας ότι πλέον με τα νέα δεδομένα θα μπορέσει να προσφέρει αυτά που ο ίδιος επιθυμεί.
Ο δεύτερος τώρα κατά σειρά που εκδήλωσε ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιος, είναι ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ κ. Μ. Χαλκίδης. 
Ο κ. Χαλκίδης, που σημειωτέων τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από την ενεργή πολιτική σκηνή, ανακοίνωσε την απόφαση του αυτή, τονίζοντας ότι κατά κύριο λόγο οφείλεται στην «ανεπάρκεια» κατά τον ίδιο, του νυν Δημάρχου. Ο κ. Χαλκίδης είναι αναμφίβολα ένας ικανότατος πολιτικός, που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του και σίγουρα διαθέτει ακόμα την παλιά του αίγλη, γεγονός που μπορεί να του επιφέρει ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα. 
Ωστόσο όμως, οι καιροί έχουν αλλάξει και θα πρέπει πλέον να εναρμονιστεί με τα σημερινά δεδομένα, διότι η αρχική του αιτιολογία, ότι δηλαδή λόγο Γκυρίνη αποφάσισε να κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος, ναι μεν είναι «πιασάρικια» αλλά δεν φτάνει και χρειάζεται κάτι πολύ πιο ισχυρό για να πείσει. Φυσικά ο ίδιος διαθέτει και την εμπειρία και την ικανότητα να βρει, αν και εφόσον το θέλει αυτό που θα πείσει τους πολίτες.
Στις αρχές του προηγούμενου μήνα τώρα, είχαμε την ανακοίνωση της τρίτης υποψηφιότητας, αυτής του κ. Αρ. Πανταζόπουλου.. 
Ο γνωστός δικηγόρος της Αλεξάνδρειας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει διανύσει μια εξαιρετική πορεία τόσο επαγγελματικά, όσο και πολιτικά,  έδειξε ότι μπαίνει πολύ δυναμικά στη διεκδίκηση του Δημαρχιακού θώκου. 
Εδώ να αναφέρουμε ότι ο κ. Πανταζόπουλος που ήταν και είναι από τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ στην περιοχή μας και πάντα πιστός στρατιώτης του κόμματος, ήταν υποψήφιος στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές και κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος στην Ημαθία στο ψηφοδέλτιο του κ. Σαρηγιαννίδη, ενώ παλιότερα  είχε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος με τον κ. Δημούλη και μάλιστα χρημάτισε για δυο χρόνια Αντιδήμαρχος. 
Αναμφίβολα πρόκειται για μια πολύ καλή υποψηφιότητα η οποία μάλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «διέξοδο» για πολλούς δημότες μας που προέρχονται από το χώρο της ΝΔ, δεδομένου ότι ουδέ ποτέ έχει έρθει σε ρήξη ή αντιπαράθεση, γεγονός που τον καθιστά πέρα όλων των άλλων και ιδιαίτερα αγαπητό και αποδεκτό.
Για το τέλος, αφήσαμε σκόπιμα, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κ. Ναλμπάντη, αφού ακόμη δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του, αν και είναι δεδομένο ότι θα είναι ένας εκ των διεκδικητών του Δημαρχιακού θώκου. 
Η πολιτική πορεία του κ. Ναλμπάντη σε τοπικό κυρίως επίπεδο τεράστια, αφού πέρα των άλλων έχει διατελέσει Πρόεδρος ΔΕΥΑ και Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας επί Δημαρχίας κ. Γκιόνογλου, Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης πάλι επί αρχηγίας Γκιόνογλου και εσχάτως Αντιδήμαρχος της νυν Διοίκησης Γκυρίνης, ενώ πλέον παραμένει ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλους. 
Ο κ. Ναλμπάντης, ο οποίος είναι γνωστό ότι προέρχεται από τον χώρο του πάλε ποτέ ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ξεκάθαρα ότι θέλει να «απόπολιτικοποιήσει», τις Δημοτικές εκλογές, δίνοντας σ’ αυτές, απλά και μόνο τοπικό χαρακτήρα. Μάλιστα καλό θα ήταν να αναφέρουμε ότι σ’ όσα ψηφοδέλτια συμμετείχε στο παρελθόν, ήταν όλα με ανεξάρτητο πρόσημο.
Κλείνοντας τώρα αυτή την πρώτη σκιαγράφηση των μέχρι τώρα υποψηφίων, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια πολύ αμφίρροπη μάχη, στην οποία φαίνεται ότι καθοριστικό ρόλο θα παίξουν κινήσεις των «μονομάχων» στο επόμενο διάστημα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου